Proiecția documentarului „În spatele cortinei” la Ploiești

Afis Cortina de Fier - Ploiesti mic

Duminică, 16 februarie 2015, la Muzeul de Artă „Ion Ionescu Quintus” din Ploiești a avut loc proiecția filmului documentar „În spatele cortinei” (regizor Bogdan Mustață), realizat de Centrul de Studii în Istorie Contemporană. Documentarul are ca subiect transformările care s-au petrecut în România între 1944 – 1951, din cauza procesului de comunizare. Filmul cuprinde și secvențe de arhivă, precum și scurte interviuri cu Nicolae Purcărea și Radu Ciuceanu (foști deținuți politic), Ioana Voicu Arnăuțoiu, Dinu Zamfirescu și istoricul Constantin Vasilescu.

Intrarea a fost liberă, iar la eveniment au participat în jur de 35 de persoane. După proiecție a urmat o sesiune de discuții pe marginea documentarului.

Evenimentul a fost organizat de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană (AEDU), cu sprijinul Muzeului Județean de Artă ”Ion Ionescu Quintus” și al Centrului de Studii în Istorie Contemporană. Parteneri locali au fost Iubesc Ploieștii și Syp Photo. Fotografiile au fost realizate de Sorin Petculescu.

DSC_6317

DSC_6321

DSC_6343

DSC_6364