De ce ne este drag Ploieștiul?

AfisConsiliul Județean Prahova prin Centrul Județean de Cultură, Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană (AEDU) și Cenaclul de Arte Plastice ARCADE vă invită joi, 11 mai 2017, de la ora 17:00 la o dezbaterea interactivă „De ce ne este drag Ploieștiul?”.

Vom discuta despre pasiunea comună pentru Ploiești și despre cum am ajuns ca istoria localității noastre să fie subiectul unor inițiative culturale și educative. Aceste demersuri îmbracă diferite forme precum picturi ce surprind orașul de altădată, cărți despre evenimente și oameni ce au marcat existența urbei, tururi istorice prin care cei de astăzi (re)descoperă povești de odinioară sau alte proiecte care susțin și dezvoltă cultura locală.

Și toate acestea se întâmplă pentru că Ploieștiul ocupă un loc aparte în sufletul nostru.

În cadrul evenimentului vor fi expuse o serie de tablouri realizate de Adrian Zagorodnei și obiecte din colecția AEDU. De asemenea, va fi prezentat albumul „Ploieștii în Marele Război. 1916-1918” realizat de istoricul Lucian Vasile.

Evenimentul va avea loc joi, 11 mai 2017, de la ora 17:00, la Sala Marea Unire de la parterul Palatului Culturii din Ploiești.

Intrarea este liberă.