Dublă lansare: Case, străzi și oameni din Ploieștiul de altădată

Mockup lansare albAsociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană are plăcerea de a vă invita la dubla lansare a volumului „Case, străzi și oameni din Ploieștiul de altădată”. Primul eveniment va avea loc la București, vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 18.30, la Omega House (str. Aurel Vlaicu, nr. 20), iar al doilea va fi organizat la Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus” din Ploiești, duminică, 17 decembrie 2017, de la ora 16.00.

Alături de noi vor autorii volumului, cu care vom vorbi despre ce înseamnă Ploieștiul pentru ei și care sunt amintirile și poveștile care îi leagă de locul unde s-au născut sau au locuit.

Cel de-al doilea volum al colecției „Memento” reunește istorii uitate sau niciodată știute ale Ploieștiului de altădată: veți intra în case pe care le întâlniți în drumul vostru zilnic, vă veți plimba pe străzi azi dispărute sau mult schimbate ori veți cunoaște oameni care au trăit, au iubit și au suferit în orașul „aurului negru” ori departe de el, neîncetând însă să-l poarte în gânduri. În cele unsprezece povești veți afla despre dramele deportării membrilor comunității germane, despre spaima confiscării casei construite în ani de trudă, despre experiența bombardamentelor și a cutremurului celui mare, dar și despre reușita primului festival de jazz din România, despre emoțiile primei zile de școală și ale revederii orașului demult părăsit sau despre micile bucurii cotidiene ale deceniilor trecute, din care nu lipseau plimbarea pe Bulevard, înghețata de un leu sau filmele văzute pe furiș la cinematografele orașului.

Colecția „Memento” cuprinde volume colective și individuale care recuperează povești și amintiri ale orașelor din alte vremuri și ale locuitorilor acestora. Fie că e vorba de istorii personale sau biografii, cărțile păstrează și împărtășesc cititorilor secvențe dintr-un trecut care fascinează și ademenește.

Parteneri ai evenimentelor: Omega House, Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”, Sorin Petculescu – Fotografie Comercială și Liviu Vasile Photography

Concepție și realizare grafică a copertei: Cătălina Ruxandra Gherghinoiu

Precizare: lansarea de la Ploiești era programată inițial pentru sâmbătă, 16 decembrie, însă în urma declarării zilei ca „zi de doliu național”, evenimentul a fost decalat pentru duminică, 17 decembrie.