Lansarea albumului „Ploiești în Al Doilea Război Mondial. Ploiești during World War Two”

Afis lansare web versionAsociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană, în colaborare cu Centrul Județean de Cultură Prahova, vă invită la lansarea albumului bilingv român-englez „Ploiești în Al Doilea Război Mondial. Ploiești during World War Two”, al doilea titlu din istoria ilustrată a orașului Ploiești.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 octombrie 2018, de la ora 16:00, în Sala Marea Unire a Palatului Culturii din Ploiești și va beneficia de prezența membrilor Asociației de reconstituire istorico-militară Deutsches Freikorps. Aceștia vor purta uniforme specifice epocii, contribuind la o mai bună înțelegere a perioadei abordate în album.

Albumul „Ploiești în Al Doilea Război Mondial. Ploiești during World War Two” are 144 de pagini ce cuprind peste 170 de ilustrații și surprinde viața cotidiană a localității între 1939-1944, de la farmecul orașului interbelic la distrugerile aduse de bombardamentele aliate. Majoritatea imaginilor provin din colecția AEDU, fiind publicate în premieră, dar și din arhive americane, rusești sau românești, ori din colecții private.

Organizatori: Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană și Centrul Județean de Cultură Prahova

Partener: Asociația Deutsches Freikorps

Parteneri media: Sorin Petculescu – Fotografie comercială și Liviu Vasile Photography

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm!