AEDU la Zilele Bibliotecii „Nicolae Iorga”

AfisZilele Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga” din Ploiești vor avea loc în perioada 20-22 martie 2018, ocazie cu care vor fi organizate la sediul instituției din Palatul Culturii o serie de conferințe și lansări de carte.

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană va participa joi, 22 martie, de la ora 12:00, cu o prezentare a ultimelor două apariții editoriale. Pentru a marca centenarul Marii Uniri din 1918, Lucian Vasile va vorbi, pornind de la albumul „Ploieștii în Marele Război. 1916-1918”, despre viața în Ploiești, din urmă cu un secol, și despre ocupația armatelor Puterilor Centrale. Scurta prelegere va fi urmată de o discuție despre cum se scrie istoria unui oraș prin intermediul amintirilor și poveștilor personale, punctul de plecare fiind volumul „Case, străzi și oameni din Ploieștiul de altădată”. La eveniment vor participa o parte dintre autorii celui de-al doilea volum din colecția Memento.

Evenimentul va avea loc joi, 22 martie 2018, de la ora 12:00, la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” din Ploiești, intrarea fiind liberă.