TUR: La pas prin trecutul Ploieștilor

_SMA9899Vă propunem să începem primăvara cu o plimbare prin poveștile orașului de odinioară, în cadrul turului „La pas prin trecutul Ploieștilor”. Vom face o incursiune în lumea lui moș Ploaie, dar și a personajelor lui Caragiale; a bogăției și prosperității petrolului, dar și a dezastrului adus de acesta; a jobenului și a trăsurilor, dar și a trenului care întoarce „ca la Ploiești”; a caselor șic, cu stucaturi și curți largi, dar și a blocurilor gri și monotone.

Veți avea ocazia să aflați poveștile unor clădiri simbol precum fosta Casă a Căsătoriilor, Muzeul Județean de Artă, Casa Hagi Prodan sau Sala Teatrului „Toma Caragiu” și să vedeți cum arăta altădată orașul nostru.

Explicațiile vor fi însoțite de imagini de epocă – fotografii unicat, reproduceri după poze rare, precum și cărți poștale vechi de mai mult de un secol.

Punctul de plecare al turului este casa Radu Stanian (fosta Casă a Căsătoriilor), la ora 11:00, și are o durată de aproximativ două ore, ultima oprire fiind în apropierea Palatului Administrativ.

Contribuție recomandată: 20 ron (banii find utilizați pentru strângerea de documente și obiecte legate de istoria orașului Ploiești)

Locurile sunt limitate, iar înscrierea se face prin e-mail la contact@dezvoltareurbana.org

Vă așteptăm să descoperim împreună istoria Ploieștilor!