Tururi istorice în Ploiești (14 – 15 iulie)

Pentru cei care nu au reușit să participe la tururile istorice ale Ploieștiului, avem o veste bună: în weekendul 14-15 iulie vom organiza două trasee prin zona centrală a orașului! Vom descoperi împreună poveștile urbei de altădată, ale clădirilor care au marcat trecutul localității, dar și evenimente istorice deosebit de importante, bineînțeles, fără a ocoli anecdotele, bârfele și poveștile personale ale Ploieștiului din alte timpuri.

Astfel, tururile organizate sunt:

– Sâmbătă // 14 iulie // ora 10:30 – Un secol și ceva de istorie ploieșteană

Punctul de întâlnire este clădirea de sticlă și oțel de la rondul 1 al Bulevardului (lângă fosta Policlinică cu plată) și, timp de două ore, ne vom întoarce în timp și vom vedea cum era viața în timpului Primului Război Mondial, vom discuta despre orașul multietnic și multi-confesional din urmă cu mai puțin de un secol și vom vedea unde a locuit familia imperială rusă atunci când a venit la Ploiești. Mai multe detalii despre acest tur puteți citi aici: http://dezvoltareurbana.org/cum-s-a-schimbat-centrul-ploiestiului/ .

– Duminică // 15 iulie // ora 18:00 – Cum s-a schimbat centrul Ploieștiului

Ne vom întâlni la statuia lui I.G.Duca (de peste drum de fostul cinema Patria) și vom redescoperi centrul vechi al orașului – astăzi dispărut aproape în totalitate. Plimbarea ne va duce locul unde au fost străzile Lipscani ori Brașoveni și vom afla cum ar fi putut arăta centrul localității dacă istoria ar fi fost alta decât cea care a fost. Mai multe detalii despre acest tur puteți citi aici: http://dezvoltareurbana.org/un-secol-si-ceva-de-istorie-ploiesteana/ .

Contribuție recomandată: 20 ron (sumele obținute find utilizate pentru strângerea de documente și obiecte legate de istoria orașului Ploiești)

Locurile sunt limitate, iar înscrierea se face prin e-mail la contact@dezvoltareurbana.org .

Vă așteptăm să descoperim împreună istoria Ploieștilor!