Aplică la Zilele Memoriei – ediția 2019

ZileleMemoriei_FBPromo_1080_02Aplică la Zilele Memoriei și află unde este România la 30 de ani de la căderea comunismului!

Fundaţia Konrad Adenauer (KAS) în parteneriat cu Centrul de Studii în Istorie Contemporană (CSIC) și Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană (AEDU), anunţă deschiderea aplicaţiilor pentru Zilele Memoriei, o sesiune de prelegeri și workshopuri care va avea loc în perioada 4 – 7 iulie 2019.

Nu putem fi pregătiți pentru dilemele viitorului dacă nu ne cunoaștem trecutul recent și nu înțelegem provocările cu care societatea românească se confruntă în prezent. De la această idee pornește prima ediție a Zilelor Memoriei, o serie de prelegeri și workshop-uri care își propun să analizeze transformările petrecute în ultimele decenii și să ofere un cadru de dezbatere asupra problemelor actuale din plan național, regional și european. Timp de două zile, participanții vor avea oportunitatea de a audia și de a intra în dialog cu specialiști din domeniul științelor sociale. Astfel, prin dezbare și analiză, tinerii vor putea reflecta asupra unor subiecte prezente în spațiul public românesc.

Condiţii de participare

Sunt invitaţi să se înscrie studenţii cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani din ciclurile licenţial, masteral sau doctoral ale universităţilor din România şi Republica Moldova.

Aplicația constă în CV-ul candidatului (preferabil model Europass) și formularul de înscriere, cele două documente urmând a fi trimise la adresa de e-mail zilelememoriei@istoriecontemporana.ro până pe 2 iunie 2019. Jurizarea va fi efectuată de către reprezentanți ai CSIC și KAS. Rezultatele vor fi anunţate pe 7 iunie 2019 pe site-urile şi pe conturile de Facebook ale CSIC și KAS. Sunt excluse contestaţiile.

Cei 14 candidaţi admişi vor fi contactaţi ulterior pentru informaţii suplimentare. Costurile de cazare, masă şi transport sunt acoperite de organizatori.