Lansarea cărții „Cel mai frumos Ploiești”

DSCF4007Cartea „Cel mai frumos Ploiești”, al treilea titlu al colecției Memento, a fost lansată sâmbătă, 14 decembrie 2019, la Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”. Volumul cuprinde unsprezece povești și amintiri personale despre Ploieștiul din epoci diferite, de la sfârșitul secolului al XIX-lea și până aproape de cotidian.

Holul muzeului a fost neîncăpător pentru cei veniți să ia parte la lansarea noului titlu ale colecției „Memento” publicat de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană. Alături de Oana Purice, coordonatoarea seriei, au fost o parte din autorii cărții: Liliana Ilie, Isabella Wild, Doina Ofelia Davidescu, Roxana Creangă, Ivone-Marlen Scărlătescu, Liviu Osman și Lucian Vasile. Fiecare a vorbit despre textele reunite în volumul „Cel mai frumos Ploiești” și despre legătura afectivă dintre ei și orașul Ploiești.

Participanții la lansare au avut parte și de o surpriză: au primit un număr de colecție din Gazeta Ploieștilor, un ziar conceput special pentru acest eveniment. În cele opt pagini ale publicației, au descoperit informații despre cartea „Cel mai frumos Ploiești” și despre autorii săi, dar și știri și reclame din presa ploieșteană a anilor 30.

Lansarea a fost organizată de AEDU, cu sprijinul Muzeului Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”, Sorin Petculescu – Fotografie Comercială și Liviu Vasile Photography.

Înregistrarea lansării:

Galerie foto a lansării (sursă: Sorin Petculescu):