Redirecționează 3,5% pentru AEDU

header caruselDragi prieteni,

La începutul fiecărui an, aveți posibilitatea să ne susțineți în activitatea noastră de cercetare și promovare a istoriei orașului Ploiești prin redirecționarea către AEDU a 3,5% din impozit. Este o sumă pe care o statul o reține automat, dar care poate fi atribuită unei alte entități juridice.

Pentru Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană, sumele colectate prin redirecționarea celor 3,5% sunt utilizate pentru achiziționarea de materiale de arhivă (precum cărți, documente, fotografii sau drepturi legale de reproducere), pentru publicare de cărți și albume despre istoria orașului și pentru cheltuieli administrative (raportarea activității către instituțiile statului, funcționarea site-urilor, deplasări etc).

Dacă vreți să aflați în detaliu despre activitatea noastră, puteți consulta rapoartele de activitate pe 2019, 201820172016 și 2015.

ACTUALIZARE: după o serie de informații contradictorii și lipsă de claritate, ANAF-ul a publicat al treia variantă a formularului, cea care, sperăm noi, să rămână cea definitivă. Spre deosebire de anii precedenți, formularul 230 cuprinde trei modificări: există două intervale de calcul: 2% pentru 1 ianuarie 2019 – 31 martie 2019 și 3,5% după 1 aprilie (diferență cauzată de modificarea legislației în 2019). A doua schimbare este că suma ce poate fi redirecționată începând cu 1 aprilie 2019 este de 3,5% (dar având în vedere modificarea bazei de calcul, este echivalentul celor 2% din anii precedenți) și, nu în ultimul rând, redirecționarea se poate face pentru doi ani. Data limită de depunere a formularelor este jumătatea lunii mai.

Cum puteți redirecționa cei 3,5%?

  • descărcați formularul 230
  • completați partea I – Datele contribuabilului – și semnați în stânga-jos
  • depuneți formularul la Administrația Financiară de care aparțineți sau îl trimiteți prin poștă. Dacă locuiți în Ploiești, adresa instituției este: Administrația Județeană a Finanțelor Publice Prahova, strada Aurel Vlaicu numărul 22.

Dacă veți completa formularul folosind Spațiul Privat Virtual sau nu puteți imprima formularul de mai sus, datele AEDU sunt următoarele:

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană

CIF: 31673872

Cont RO55BACX0000001555919000

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană s-a dezvoltat continuu în ultimii ani, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul atâtor persoane cărora le suntem foarte recunoscători și le mulțumim pentru încredere! Avem foarte multe idei pentru 2020, iar pentru a le putea pune în practică, ajutorul fiecăruia este important.

Suntem siguri că astfel vom putea continua aceste proiecte pentru și despre Ploiești!