Raport de activitate – 2020

2020: Raport de activitate2020 a fost un an deosebit de dificil pentru fiecare dintre noi. Dubla criză – sanitară și economică – ne-a afectat pe fiecare, direct sau indirect, iar restricțiile, teama și incertitudinea ne-au bulversat. Acest context complicat ne-a dat peste cap o parte din planurile pe care le aveam în urmă cu 12 luni și ne-a constrâns să modificăm proiectele, precum și unele dintre direcțiile de activitate.

Chiar și în aceste condiții, când privim în urmă, suntem bucuroși de ceea ce am reușit să îndeplinim în 2020. În primele luni ale anului, organizasem tururi istorice atât pentru publicul larg, cât și pentru grupurile organizate sau clase de elevi. Pandemia ne-a obligat să le suspendăm temporar, însă în vară, odată cu relaxarea restricțiilor, am reușit să organizăm – cu respectarea normelor în vigoare – câteva ediții ale noului traseu pe care îl aveam pregătit pentru 2020. Sperăm ca la anul lucrurile să se amelioreze și pericolul virusului să dispară, iar astfel să putem relua traseele deja cunoscute, dar și să vă propunem un nou periplu prin istoria locală.

În plan editorial, am publicat două titluri: „Ploieștiul amintirilor noastre” (al patrulea volum colectiv din colecția Memento) și „Jurnale și memorii în România comunistă” (autor: Oana Purice). Avem, de asemenea, o a treia carte gata, însă, din cauza vremurilor actuale, am amânat lansarea deoarece dorim să aibă un eveniment propriu-zis prin care să o aducem în fața cititorilor.

Totodată, am continuat dezvoltarea platformei RepublicaPloiesti.net și a emisiunii omonime și, nu în ultimul rând, am mărit, prin donații sau achiziții, colecția AEDU de fotografii, documente sau obiecte ce țin de istoria orașului Ploiești.

Nimic din toate cele de mai sus nu ar fi fost posibil fără sprijinul pe care l-am primit și pentru care suntem deosebit de recunoscători. Încrederea simțită din partea fiecăruia dintre voi ne-a ajutat și ne-a motivat să ducem mai departe proiectele AEDU.

Pentru toate acestea, vă mulțumim că ne sunteți alături și vă așteptăm și în 2021 la evenimentele AEDU.

Mai multe detalii despre ce am făcut în 2020 puteți regăsi în raportul nostru de activitate: http://bit.ly/RaportAEDU2020