Ploieștii în Marele Război. 1916 – 1918

Carte alb webAlbumul „Ploieștii în Marele Război. 1916 – 1918” spune povestea orașului de la intrarea țării în conflictul european și până la realizarea Marii Uniri, accentul fiind, bineînțeles, pe cei doi ani de ocupație. Cele peste 100 de imagini surprind viața liniștită și prosperă din orașul „aurului negru”, emoția participării la război a României, deznădejdea ocupării Ploieștilor de către trupele inamice și, în final, renașterea în cadrul României Mari. Acestea sunt completate de narațiunea generală a războiului, precum și de povești locale și individuale păstrate pentru zeci de ani numai între filele dosarelor de arhivă.

Realizat în condiții grafice excelente, albumul constituie prima apariție dintr-o istorie ilustrată a orașului Ploiești care va fi publicată sub egida Asociației pentru Educație și Dezvoltare Urbana (AEDU).

Anul apariției: 2017;

Număr de pagini: 108;

Copertă: Broșată;

ISBN: 978-973-0-23832-7;

Preț: 50 ron;

Albumul poate fi comandat printr-un e-mail la contact@dezvoltareurbana.org sau direct de pe Prăvălia Republicii. În Ploiești și București este disponibilă predarea personală, iar în restul țării expedierea se face prin serviciile Poștei Române.
De asemenea, poate fi găsită și în următoarele locații (prețurile pot varia):
  • Ploiești: Librăria Cărturești din Afi Mall; Librăria Humanitas din Centrul Civic.
  • București: Librăria Mihai Eminescu; Muzeul Național de Istorie a României.