Între 1945 – 1964, sute de ploieșteni au fost victime ale represiunii comuniste, iar o parte dintre ei a cunoscut experiența detenției politice. Tineri și bătrâni, muncitori și intelectuali, studenți și pensionari, foști politicieni, comercianți sau ingineri, oameni de diferite vârste au intrat în vizorul Securității și au fost supravegheați, șicanați, arestați și condamnați la ani grei de temniță.
O parte din aceste povești – multe rămase între filele prăfuite ale dosarelor de arhivă – vor fi prezentate în conferința „Ploieșteni în închisorile comuniste” pe care istoricul Lucian Vasile o va susține duminică, 18 septembrie, de la ora 15:00, la Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus” din Ploiești. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Ploieștiul își aduce aminte” și este organizat de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană, cu sprijinul Fundației Konrad Adenauer și în parteneriat cu Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”. Partener media: Sorin Petculescu – Fotografie Comercială.