UPDATE – 29 februarie: Toate locurile pentru acest tur au fost rezervate, fiecare înscriere primită fiind confirmată pe e-mail sau prin mesagerie. Vom anunța în perioada următoare celelalte tururi și datele la care le vom organiza. Vă mulțumim tuturor pentru interes!
Dragi prieteni,
Vă propunem să începem primăvara cu o plimbare pe străzile Ploieștilor în care să descoperim o parte din poveștile fascinante pe care le ascund casele și străzile vechi.
Turul organizat sâmbătă, 7 martie 2020, de la ora 11:00, este „Un secol și ceva de istorie ploieșteană”, în care vom descoperi împreună orașul cosmopolit din urma cu un veac și vom afla mai multe despre minoritățile etnice, dar și religioase care i-au marcat existența și au adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea localității.
De asemenea, vom discuta despre cum curtea imperială rusă a lăsat Sankt Petersburgul și s-a mutat pentru câteva săptămâni la Ploiești și chiar vom vedea casele unde au locuit Țarul Alexandrul al II-lea, țareviciul Alexandru al III-lea și Marele Duce Nicolae și vom cunoaște viețile membrilor familiei Romanov.
Nu în ultimul rând, ne vom abate atenția și asupra unor vremuri ceva mai apropiate și vom urmări destinele unor oameni care au cunoscut totalitarismele secolului XX, oprindu-ne pentru câteva momente în fața unui fost sediu de anchetă al Securității. Dar asta nu înseamnă că vom ocoli și alte subiecte din istoria orașului, precum ocupația din Primul Război, școlile de altădată sau viața agitată din anii interbelici.
Toate poveștile și explicațiile sunt însoțite de fotografii vechi, cărți poștale de epocă, documente vechi și reproduceri din arhive.
Turul „Un secol și ceva de istorie ploieșteană” a fost demarat în 2017, iar ediția de pe 7 martie 2020 este singura pe care o vom organiza în acest an.
Ne întâlnim sâmbătă, 7 martie 2020, la ora 11:00 în fața clădirii de sticlă și oțel de lângă fosta Policlinică cu plată, de la rondul I al bulevardului. Plimbarea durează în jur de două ore și se încheie în apropierea hotelului Prahova.
Contribuție recomandată este 20 ron. La fel ca la celelalte tururi, sumele strânse sunt utilizate pentru colectarea de documente și obiecte legate de istoria orașului Ploiești,
Locurile sunt limitate, iar înscrierea se face prin e-mail la contact@dezvoltareurbana.org (dacă nu primiți răspuns la e-mailul de înscriere, vă rugăm să verificați și folderul SPAM).
Vă așteptă să descoperim împreună istoria Ploieștilor!