Indiferent de nemulțumirile (unele cât se poate de îndreptățite) față de societatea în care trăim, un lucru este cert: avem o libertate pe care cei care au trăit până în 1989 nu au avut-o.
Comunismul a însemnat represiune brutală și industrializare masivă. Închisori și lagăre, dar și locuințe pentru (aproape) toată lumea. Teamă și frustrare, dar și siguranța economică a zilei de mâine. Nu este de mirare că rămâne și astăzi un subiect delicat, despre care prea puține ori se discută cu obiectivitate și detașare.
Așa că astăzi vom vorbi despre ce a însemnat viața la Ploiești în comunism.
Această emisiune face parte din proiectul „Povești din Ploiești”, implementat de Asociatia pentru Educatie si Dezvoltare Urbana, cu sprijinul Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” și Sorin Petculescu – Fotografie Comerciala Ploiesti, fiind finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități – Ploiești, un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiilor Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundatia Comunitara Prahova.