Bombardamente, parade militare, tranșee, rafinării în flăcări, clădiri distruse, soldați germani în misiune, oameni în refugiu – sunt doar câteva dintre imaginile pe care le veți putea vedea în noul album bilingv (român-englez) publicat de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană: „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”. Dar pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul vostru.
Realizarea, dar mai ales publicarea primului albumul din istoria ilustrată a orașului au reprezentat o provocare considerabilă pentru o asociație ca AEDU, ale cărei resurse sunt limitate. Feedback-ul primit de la cei care au citit albumul sau de la cei care au participat la evenimentul de lansare au compensat însă orice efort. Iar acest lucru ne-a dat încredere să continuăm. Astfel, ne aflăm în pragul publicării celui de-al doilea volum ilustrat din istoria Ploieștiului – „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”.
Față de primul album din serie, acesta va fi cu aproape 50% mai consistent și va conține cu aproximativ 70 de ilustrații mai mult – numeroase inedite. Toate acestea duc la creșterea costurilor de tipar, depășind posibilitățile Asociației noastre.
Pentru că ne dorim ca noul album să poată fi accesibil celor interesați de istoria Ploieștiului, apelăm la ajutorul vostru pentru a putea suplimenta resursele destinate tipăririi în condiții grafice foarte bune.
Donațiile voastre se vor alătura astfel contribuției AEDU la costurile de tipar, urmând ca Asociația să suporte din surse proprii cheltuielile ulterioare de promovare și distribuție, ca și în cazul celorlalte proiecte editoriale.
Ceea ce ne-a îndemnat, de asemenea, să apelăm la sprijinul vostru este faptul că „Ploiești în Al Doilea Război Mondial” va fi un album bilingv, român-englez. Am întâlnit, de-a lungul timpului, numeroși oameni din afara țării interesați de istoria Ploieștiului și de evenimentele petrecute aici în timpul de-al Doilea Război Mondial în particular; cercetători care urmăreau povestea vreunui aviator american participant la bombardamente, pasionați de istoria aviației militare sau pur și simplu oameni curioși să afle mai multe despre cum a decurs Războiul în cel mai bombardat oraș din România. Pentru a veni în întâmpinarea lor, am decis astfel să însoțim ilustrațiile și de texte și comentarii în limba engleză. Istoria ilustrată a Ploieștiului va putea fi accesibilă și va putea călători în întreaga lume.
Puteți susținere tipărirea albumului bilingv „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”, alegând una dintre opțiunile de donație afișate aici: https://www.sprijina.ro/cauze/albumul-ploiesti-in-al-doilea-razboi-mondial
Pentru solicitarea informațiilor suplimentare în legătură cu această campanie, cu albumul sau cu activitatea AEDU, vă rugăm să ne contactați la contact@dezvoltareurbana.org sau lucianflorin.vasile@gmail.com.
UPDATE 20 august: Le mulțumim tare mult lui Florin Bărăscu, Ruxandra Tudorica, Ilie Liliana, Costin Mirica și Manuelei Stoica pentru faptul că au fost primii contributori la apelul nostru de strângere de fonduri pentru publicarea albumul „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”! Datorită sprijinului lor, proiectul nostru de a readuce la lumină Ploieștiul anilor 1939 – 1944 este mai aproape de realizare!
UPDATE 21 august: Le suntem recunoscători și le mulțumim lui Iustin-Alexandru Popescu, Sabina Pasaniuc, Christophe Brajon, Rodica Barascu, Liviu Osman, Vasiliu Mădălina, Alexandru Bodeanu și unor susținători care au preferat să rămână anonimi pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în proiectul nostru de a tipări albumul „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”!
UPDATE 22 august: Ne bucură și ne onorează încrederea și sprijinul pe care îl primim în demersul nostru de a publica albumul „Ploiești în Al Doilea Război Mondial” și le mulțumim tare mult lui Vlad Roncea, Ana-Maria Vasilache, Mos Nelutzu G (Ioan Groșescu) și Cristin Dobrin pentru contribuțiile lor! Suntem foarte entuziasmați să fim cu câțiva pași mai aproape de obiectivul nostru de a impărtăși cu toți cei pasionați o privire asupra Ploieștiului anilor 1939-1944.
UPDATE 23 august: Le suntem recunoscători și le mulțumim tare mult lui Valentin Drăgan, Constantin Ilie, Adriana Pușcaș și unor susținători care au preferat să rămână anonimi pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în demersul nostru de a publica albumul „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”!
UPDATE 25 august: Le mulțumim foarte mult lui Andrei Troasca și Cătălina Ruxandra pentru că ne sunt alături în proiectul nostru de a publica albumul „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”!
UPDATE 27 august: Astăzi le mulțumim lui Alex Popescu, Roxana Căruceriu și Johanna Tiron pentru încrederea și sprijinul pe care ni l-au acordat în proiectul nostru de tipări albumul „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”!
UPDATE 28 august: Suntem onorați și foarte recunoscători pentru sprijinul pe care îl primim și le mulțumim lui Romulus Lache, Silviu Arghiropol și unor contributori anonimi pentru că ne sunt alături în demersul nostru de a publica albumul „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”!
UPDATE 2 septembrie: Le suntem recunoscători și le mulțumim foarte mult lui Sandu Gabriel Georgescu și Mircea Vasile pentru încrederea și sprijinul pe care ni le-au acordat în demersul nostru de a publica albumului „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”!
UPDATE 4 septembrie: Ne bucură și ne onorează încrederea și sprijinul pe care îl primim în demersul nostru de a publica albumul „Ploiești în Al Doilea Război Mondial” și le mulțumim tare mult lui Grecu Dan Simion și unui susținător anonim pentru contribuțiile lor!
UPDATE 10 septembrie: Astăzi îi mulțumim lui Andrei Mihăilescu pentru încrederea și sprijinul pe care ni l-a acordat în proiectul nostru de tipări albumul „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”!
UPDATE 12 septembrie: Îi suntem recunoscători și îi mulțumim tare mult Mariei Bențe pentru sprijinul pe care ni l-a acordat în proiectul nostru de a tipări albumul „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”!
UPDATE 18 septembrie: Mulțumim unor contributori anonimi pentru recentul sprijin primit în campania noastră!