Tur istoric: Plăcerile Ploieștilor și alte istorii de altădată

Tur IstoricUnde concerta George Enescu la Ploiești? Ce liceu din oraș a fost lagăr de prizonieri? Unde se organiza Orășelul Copiilor și unde venea în anii `30 Moș Crăciun pentru a-i întâlni pe cei mici? Și care este povestea ultimelor clădiri de pe strada Franceză? Iată câteva dintre întrebările ale căror răspunsuri le vom include în turul „Plăcerilor Ploieștilor și alte istorii de altădată”.
Organizat pentru prima dată în urmă cu doi ani, traseul pe care îl propunem pentru turul de sâmbătă, 2 iulie 2022, se concentrează în jurul mahalalei Sfânta Vineri și va fi o plimbare în care vom discuta despre moravurile și cancanurile din orașul interbelic, despre multe clădiri care au supraviețuit vremurilor, dar și despre câteva care au dispărut, și, bineînțeles, vom evoca unele povești de viață desprinse parcă din filme de acțiune. Căci străzile pe care le vom parcurge își păstrează încă nenumărate istorii hazlii și tragice deopotrivă, dar toate la fel de fascinante.
Așadar, turul va avea loc sâmbătă, 2 iulie 2022, de la ora 10:30, punctul de întâlnire fiind fântâna arteziană din fața Hotelului Prahova. După aproximativ două ore, vom încheia plimbarea (pentru care vă recomandăm o încălțăminte mai confortabilă, căci vom parcurge, în total, în jur de 1,8 – 2 kilometri) prin trecutul Ploieștilor în apropierea Palatul Administrativ.
Contribuție recomandată este 30 ron (sumele obținute find utilizate pentru strângerea de documente și obiecte legate de istoria orașului Ploiești).
Pentru a asigura o dimensiune optimă a grupului, participarea se face numai prin înscriere via e-mail la lucianflorin.vasile@gmail.com (toate rezervările vor fi confirmate pe e-mail).