TUR: Un secol și ceva de istorie ploieșteană

Tur istoric

UPDATE: Toate locurile pentru acest tur sunt rezervate, înscrierile fiind confirmate pe e-mail. Vă mulțumim tuturor și vom anunța în curând datele următoarelor tururi! 

Pentru că a fost un interes sporit pentru turul „Un secol și ceva de istorie ploieșteană”, iar multe persoane nu au putut participa, vom organiza o nouă ediție a sa sâmbătă, 25 martie 2023, tot de la ora 11.

Este un tur în care vom descoperi împreună orașul cosmopolit din urma cu un veac și vom afla mai multe despre minoritățile etnice, dar și religioase care i-au marcat existența și au adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea localității.

De asemenea, vom discuta despre cum, lăsând Sankt Petersburgul, curtea imperială rusă s-a mutat pentru câteva săptămâni la Ploiești și chiar vom vedea casele unde au locuit Țarul Alexandrul al II-lea, țareviciul Alexandru al III-lea și Marele Duce Nicolae și vom cunoaște viețile membrilor familiei Romanov.

Nu în ultimul rând, ne vom abate atenția și asupra unor vremuri ceva mai apropiate și vom urmări destinele unor oameni care au cunoscut totalitarismele secolului XX, oprindu-ne pentru câteva momente în fața unui fost sediu de anchetă al Securității. Dar asta nu înseamnă că vom ocoli și alte subiecte din istoria orașului, precum ocupația din Primul Război, școlile de altădată sau viața agitată din anii interbelici.

Așa cum am precizat, turul „Un secol și ceva de istorie ploieșteană” va avea loc sâmbătă, 25 martie 2023, de la ora 11:00, în fața clădirii de sticlă și oțel de lângă fosta Policlinică cu plată, de la rondul I al bulevardului. Plimbarea durează în jur de două ore și se încheie în apropierea hotelului Prahova.

Contribuție recomandată este 30 ron. La fel ca la celelalte tururi, sumele strânse sunt utilizate pentru colectarea de documente și obiecte legate de istoria orașului Ploiești.

Locurile sunt limitate, iar înscrierea se face prin e-mail la lucianflorin.vasile@gmail.com

Vă așteptă să descoperim împreună istoria Ploieștilor!