TUR ISTORIC: Din Piața Legumelor până în Ulița Evreiască

Tur istoric (1)Dragi prieteni,

Vă invit la o nouă ediție a turului istoric pe care l-am început anul acesta: Din Piața Legumelor până în Uliță Evreiască!

Este un tur în care vom discuta, ca de obicei, despre clădirile care au dispărut, dar și despre cele care se încăpățânează să reziste vitregiilor timpurilor, despre urme ale vremurilor de altădată pe care nici nu le sesizăm în orașul de astăzi, precum și despre personalități ale istoriei naționale, dar și oameni mai puțin cunoscuți, care au însă biografii cu adevărat spectaculoase. Vom povesti despre interbelic, despre secolul al XIX-lea, despre anii comunismului – practic vom trece prin straturi succesive de istorie care formează Ploieștiul pe care l-am moștenit de la generațiile anterioare.

Turul pietonal va avea loc sâmbătă, 22 iulie 2023, punctul de plecare fiind statuia lui Nichita Stănescu. Iar cum vremea se anunță destul de caldă, ne-am gândit să profităm de răcoarea și de liniștea dimineții, așa că ne vom întâlni la ora 9:30, urmând să încheiem plimbarea noastră după aproximativ două ore, în apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor.

Contribuție recomandată este 30 ron (sumele obținute fiind utilizate pentru strângerea de documente și obiecte legate de istoria orașului Ploiești). Locurile sunt limitate, iar înscrierea se face prin e-mail la lucianflorin.vasile@gmail.com .