TUR: Un secol și ceva de istorie ploieșteană

Tur istoric (1)Dragi prieteni,

După aproape un an de zile de la ultima ediție a acestui traseu, vă propunem să ne însoțiți din nou într-o călătorie printr-„un secol și ceva de istorie ploieșteană”. Este un tur în care vom descoperi împreună orașul cosmopolit din urma cu un veac și vom afla mai multe despre minoritățile etnice, dar și religioase care i-au marcat existența și au adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea localității.

De asemenea, vom discuta despre cum familia imperială rusă a lăsat Sankt Petersburgul pentru a se muta pentru câteva săptămâni la Ploiești și chiar vom vedea casele unde au locuit Țarul Alexandrul al II-lea, țareviciul Alexandru al III-lea și Marele Duce Nicolae și vom cunoaște viețile membrilor familiei Romanov.

Nu în ultimul rând, ne vom abate atenția și asupra unor vremuri ceva mai apropiate și vom urmări destinele unor oameni care au cunoscut totalitarismele secolului XX, oprindu-ne pentru câteva momente în fața unui fost sediu de anchetă al Securității. Dar asta nu înseamnă că vom ocoli și alte subiecte din istoria orașului, precum ocupația din Primul Război, școlile de altădată sau viața agitată din anii interbelici.

Turul „Un secol și ceva de istorie ploieșteană” va avea loc sâmbătă, 30 martie 2024, la ora 11:00 în fața clădirii de sticlă și oțel de lângă fosta Policlinică cu plată, de la rondul I al bulevardului. Plimbarea durează în jur de două ore și se încheie în apropierea hotelului Prahova.

Contribuție recomandată este 30 ron. La fel ca la celelalte tururi, sumele strânse sunt utilizate pentru colectarea de documente și obiecte legate de istoria orașului Ploiești.

Locurile sunt limitate, iar înscrierea se face prin e-mail la lucianflorin.vasile@gmail.com

Vă așteptă să descoperim împreună istoria Ploieștilor!

Eveniment recomandat de Ploiestii.ro!