Cel mai frumos Ploiești – Lansare de carte

Coperta MockupAsociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană are plăcerea de a vă invita la lansarea volumului „Cel mai frumos Ploiești”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 14 decembrie 2019, de la ora 15:30, la Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus” din Ploiești.

Alături de noi vor fi autorii volumului, cu care vom vorbi despre ce înseamnă Ploieștiul pentru ei și care sunt amintirile și poveștile care îi leagă de locul unde s-au născut sau au locuit.

Cel de-al treilea volum al colecției „Memento” cuprinde unsprezece povești despre Ploieștiul de odinioară, desfășurându-se de-a lungul întreg secolului al XX-lea, călcând uneori și pragul celui de-al XIX-lea. Cititorii vor găsi în paginile lui prima istorie a Casei Radu Stanian, vor afla despre emoțiile unui băiețel când l-a văzut pentru prima dată pe Regele României, care erau jocurile care animau străduțele Coloniei (3) Teleajen și despre serialele la modă dinspre finalul anilor ’90. Li se va urca un nod în gât parcurgând trista poveste a unui bărbat condamnat la a fi refugiat pe viață sau a avocatului de succes redus la o umbră de regimul comunist. De asemenea, vor descoperi rețeta perfectă de mici și vor intra în cea mai frumoasă cofetărie din lume, înghițind în sec la mirosurile iuți de mirodenii, la cel sărat al măslinelor de Salonic sau la aromele dulci de alviță și halva.

Colecția „Memento” cuprinde volume colective și individuale care recuperează povești și amintiri ale orașelor din alte vremuri și ale locuitorilor acestora. Fie că e vorba de istorii personale sau biografii, cărțile păstrează și împărtășesc cititorilor secvențe dintr-un trecut care fascinează și ademenește.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană, cu sprijinul Muzeului Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”. Parteneri: Sorin Petculescu – Fotografie Comercială, Liviu Vasile Photography și Iubesc Prahova.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Concepție și realizare grafică a copertei: Cătălina Ruxandra Stan


Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană este o organizație non-guvernamentală, non-profit, înființată în mai 2013, cu scopul de a păstra memoria comunității ploieștene și de a promova istoria locală. Proiectele AEDU cuprind tururi istorice ale Ploieștilor, publicarea de cărți și albume, precum și dezvoltarea platformei online republicaploiesti.net. Mai multe detalii despre activitatea AEDU: http://dezvoltareurbana.org/ sau  https://www.facebook.com/dezvoltareurbana/ .

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail contact@dezvoltareurbana.org