Se lansează volumul „Ploieștiul amintirilor noastre”!

PloiestiulAmintirilorMockupDragi prieteni,

Suntem extrem de bucuroși și de entuziasmați să vă dăm vestea apariției cărții „Ploieștiul amintirilor noastre”!

Este al patrulea și, de departe, cel mai consistent volum de până acum din colecția „Memento”, iar cele 352 de pagini cuprind mai bine de un secol de viață ploieșteană. În povestirile celor unsprezece autori vă veți bucura, veți fi triști, poate veți plânge, veți trăi cu sufletul la gură și veți respira ușurați. Adică la fel ca-n realitatea fiecărei zile. Îi veți întâlni pe Nicolae Iorga povestind înflăcărat în Gara de Nord, pe unii dintre cei mai de seamă negustori din Interbelic și pe iscusiții meșteșugari din centrul orașului. Veți face cunoștință cu tânărul care și-a înfruntat familia și regimul pentru dragostea lui, cu tatăl care a refuzat să se dea bătut în fața mai marilor zilei pentru a șterge lacrimile copiilor săi și cu tânărul care-a găsit în zidurile unei case un confesor și-un loc căruia să-i aparțină cu adevărat. De asemenea, îi veți cunoaște și pe filatelistul pus pe farse, pe ofițerul rănit în război, mare mâncător de chiftele, pe supraviețuitoarea lagărelor naziste și pe fiica ei pasionată de Pif, pe fascinantul locuitor al unei case proiectate de arhitectul Socolescu, pe studenții care cântau în cor „Gaudeamus” pe străzile Ploieștiului, pe puștiul specialist în tehnici de agățat și pe haioșii Păpădie și Gămălie. Iar alături de acești protagoniști veți afla care era ritualul de pețit cu mult timp în urmă, cum se simte intrarea României în Război când ai doar cincisprezece ani și cum s-a manifestat mirajul televizorului la primele sale apariții în țară.

Chiar dacă volumul este mai consistent decât celelalte titluri, iar condițiile în care este publicat sunt mai dificile decât în trecut, ne-am dorit să fie la fel de accesibil. De aceea, având și sprijinul unui prieten al AEDU care a ales să rămână anonim (și căruia îi mulțumim tare mult), cartea va avea același preț ca celelalte apariții editoriale din serie.

Totodată, din cauza restricțiilor în vigoare, nu vom putea organiza o lansare a cărții așa cum v-am obișnuit, dar sperăm să ne întâlnim cu toții, autori și cititori, de îndată ce situația o va permite.

Volumul este încă în tipar, dar pentru că am vrut să nu mai lungim așteptarea, el este disponibil în precomandă în Prăvălia Republicii, iar primele 100 de exemplare comandate vor fi însoțite de o surpriză. Ulterior, va fi disponibil și în librării.

Suntem siguri că lectura va fi o incursiune foarte plăcută prin istoria orașului nostru, iar cartea va fi un cadou de Crăciun potrivit pentru orice pasionat de Ploiești!