Vernisajul expoziției outdoor „Povești din Ploiești”

Expoziția POVEȘTI DIN PLOIEȘTIDragi prieteni,

Vă invităm joi, 30 septembrie, de la ora 12, la vernisajul expoziției outdoor „Povești din Ploiești”, eveniment ce va avea loc în fața Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”.

Expoziția „Povești din Ploiești” va reuni cincisprezece panouri instalate pe gardul dinspre Bulevard al Muzeului, pe care vor fi expuse fotografii și cărți poștale din colecția AEDU, însoțite de scurte texte explicative. Imaginile – unele dintre acestea publicate pentru prima dată – reconstituie o parte din vechiul Ploiești, aducând în atenția publicului larg clădiri-simbol dispărute precum Liceul Sfinții Petru și Pavel, Baia Municipală sau vechea Gară de Sud.

Deschisă publicului până la sfârșitul anului, expoziția face parte din proiectul omonim în cadrul căruia AEDU va edita o broșură, care va fi distribuită gratuit participanților la vernisaj, va organiza patru tururi istorice gratuite pentru liceenii din Ploiești și va crea șapte materiale video despre istoria locală, care vor fi postate pe rețelele sociale RepublicaPloiesti și AEDU și vor fi distribuite în licee.

Proiectul „Povești din Ploiești” este implementat de Asociatia pentru Educatie si Dezvoltare Urbana, cu sprijinul Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” și Sorin Petculescu – Fotografie Comercială, fiind finanţat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități – Ploiești”, un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundatia Comunitara Prahova.