Ghidaje turistice și tururi istorice

476387_10201108952194380_647630807_oOrașul este locul poveștilor ascunse, al clădirilor care poartă cu ele mărturii ale trecutului, al străzilor pline de amintiri, dar și spațiul afectiv al comunității. Descoperindu-l, el iese din anonimat și devine un prieten pe care îl asculți și care te ascultă, alături de care râzi, te bucuri, te întristezi și de care, în final, te apropii.

Așa vedem noi orașele și te invităm să le descoperi alături de noi în tururile istorice organizate în cadrul AEDU. Ia-ți prietenii și lasă-te purtat prin alte timpuri din care poveștile nu vor lipsi. Vei afla lucruri inedite despre locurile pe care, poate, le străbați în fiecare zi sau vei da frâu liber imaginației în exerciții de reconstituire, din cuvinte și fotografii, a orașului astăzi dispărut.

Tururile sunt disponibile în Ploiești și București, atât în limba română, cât și în limba engleză.

În Ploiești, recomandarea noastră este „La pas prin trecutul Ploieștilor”:

Vă propunem o incursiune în lumea lui moș Ploaie, dar și a personajelor lui Caragiale; a bogăției și prosperității petrolului, dar și a dezastrului adus de acesta; a jobenului și a trăsurilor, dar și a trenului care întoarce „ca la Ploiești”; a caselor șic, cu stucaturi și curți largi, dar și a blocurilor gri și monotone. Este o plimbare prin lumea lor, dar și prin lumea noastră, la finalul căreia vom înțelege mai bine cât de diferiți sau cât de asemănători suntem în comparație cu ploieștenii de altădată.

Vom vorbi despre cum a apărut această localitate și despre cât a mai lipsit ca Ploieștii să fi devenit doar o suburbie a localităților învecinate. De asemenea, veți putea afla despre cum, la un moment dat în istorie, toți ploieștenii s-au mutat în București, dar și despre episodul Republicii de la Ploiești.

Nu vom ocoli nici poveștile clădirilor pe lângă care trecem și astăzi. Vom discuta despre primul revelion din oraș, despre liceul construit pe locul unui cimitir, despre afacerile atât de actuale ale politicienilor de demult, precum și despre casa în care a locuit o parte a familiei imperiale ruse.

Pe lângă imaginea de ansamblu, vom condimenta întâlnirea noastră cu povești personale, anecdote, bârfe din Ploieștii de odinioară și ne vom imagina că suntem în mijlocul unor evenimente istorice importante pe care le-au trăit sau cu care au fost contemporani părinții, bunicii sau străbunicii noștri.

Explicațiile vor fi însoțite de imagini de epocă – fotografii unicat, reproduceri după poze rare, precum și cărți poștale vechi de mai mult de un secol.

Pentru mai multe detalii și rezervări, ne puteți contacta la contact@dezvoltareurbana.org